Британският премиер Тереза Мей остава решена Brexit да настъпи на

...
 Британският премиер Тереза Мей остава решена Brexit да настъпи на
Коментари Харесай

Тереза Мей: Решена съм Brexit да настъпи на 29 март

 Британският министър председател Тереза Мей остава решена Brexit да настъпи на плануванаъа дата 29 март и да получи отстъпки от Европейски Съюз по изискванията на раздялата макар безапелационния отвод на Брюксел да предоговаря съглашението, съобщи Франс прес, представен от Българска телеграфна агенция.
" Решена съм Brexit да се реализира, и то в точния момент - на 29 март 2019 година ", написа Мей в публикация, оповестена във в. " Сънди телеграф ".Така Мей отхвърли опцията от отсрочване на Brexit, което бе препоръчано от някои английски политически представители, в това число външния министър Джереми Хънт и комерсиалния министър Лиъм Фокс, с цел да има време за приемането на нормативните актове за реализирането на Brexit.

Мей също съобщи, че желае да откри " прагматично решение " за Brexit, което да получи поддръжката на болшинството депутати, откакто в средата на януари Камарата на общините отхвърли с голямо болшинство подписаното през ноември с Европейски Съюз съглашение по напускането на Англия.
 
Във вторник депутатите одобриха импортирана от консерватора Греъм Брейди и подкрепяна от държавното управление корекция, която желае различни разновидности на противоречивия " защитен механизъм " за отбягване на връщането на твърда граница сред английската провинция Северна Ирландия и Република Ирландия.

След това гласоподаване Тереза Мей сподели, че желае да възобнови договарянията с Европейски Съюз, макар че европейците досега твърдо отхвърлят това.

" Когато отида още веднъж в Брюксел, ще се боря за Англия и Северна Ирландия, ще съм въоръжена с нов мандат, с нови хрумвания и възобновена решителност за договаряне на прагматично решение за Brexit. Това ми е упълномощил Народното събрание ", написа Мей.
По публикацията работи: Магдалена Иванова
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР